Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МВС озвучили наслідки відмови від відеофіксації водійського іспиту

8 січня 2020, 09:30
2412
0
Реклама

В Україні запрацювала відеофіксація практичного іспиту на право керування авто. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Таким чином процедуру складення практичного іспиту на право керування будуть фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, які встановлюватимуть у кожному екзаменаційному авто. Навчальні автомобілі будуть оснащені камерами, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом функціонуватимуть 440 мобільних приладів.

Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.

Обов'язковою фіксація іспитів стала з 2020 року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стала підставою для його недопуску до складення практики.

Нагадаємо, що МВС також озвучило ціну відновлення посвідчення водія через смартфон, а КМУ визначив документи, необхідні для міжнародних перевезень вантажів та пасажирів.

До речі, за перевезення дітей без автокрісла або іншого спецзасобу уже штрафують. Більше того, народні депутати зареєстрували законопроект № 2651 щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Зокрема, за керування транспортним засобом особою, яка зобов'язана мати, але не має договору такого страхування, хочуть штрафувати на 850 грн.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини