Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Влада хоче переформатувати ринок будматеріалів новими обов'язками та декларуванням

10 січня 2020, 13:40
1094
0
Реклама

Народні депутати запланували реформувати галузь будматеріалів із 2022 року. Для цього в Раді зареєстрували законопроект про надання будівельної продукції на ринку за № 2698 від 28.12.2019 р.

Законопроект пропонує:

- встановити коло зобов'язань учасників ринку;

- визначити засади декларування технічних показників будівельної продукції;

- запровадити механізми визначення технічних показників суттєвих характеристик;

- встановити основні вимоги до споруд;

- запровадити механізми забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем споруд та будівельної продукції.

Виробники будівельної продукції складатимуть декларацію показників та наноситимуть знак відповідності технічним регламентам. Їх зобов'яжуть зберігати технічну документацію та декларацію показників будівельної продукції протягом десяти років після введення її в обіг.

Будівельні норми або їх окремі положення стануть обов'язковими для всіх суб'єктів містобудування. Будівельні норми, правила іноземних держав застосовуватимуть в Україні відповідно до міжнародних договорів України, згода на обов'язковість яких надана ВРУ.

Упродовж 2020 року замовники будівництва на земельній ділянці в населеному пункті перераховують до відповідного місцевого бюджету не пайовий внесок, а пайову участь. Пояснення - у статті газети "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сучасного медіа для бухгалтерів.

Наприкінці 2019 року ДАБІ відкрила реєстр дозвільних документів на будівництво

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини