Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент погодився змінити правила про стягнення недоїмки з ЄСВ

16 січня 2020, 12:30
2758
0
Реклама

Сьогодні парламент прийняв в другому читанні в цілому проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (№ 1209-1). Цей законопроект наробив чимало шуму, адже, як відомо, раніше говорилося про відкликання цього законопроекту його автором, але, як бачите, Верховна Рада проголосувала за нього і сьогодні з відповідними правками прийняла в другому читанні.

Нагадаємо, що Законопроектом пропонується внести зміни, зокрема, до Закону про ЄСВ. Наприклад, в частині уточнення порядку направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску, зміни розміру штрафних санкцій за порушення вимог, передбачених Законом про ЄСВ. Він також пропонує більш точно визначити механізм адміністрування і механізм оскарження рішень по донарахуванню з ЄСВ.

А щоб вчасно і в повному обсязі сплатити ЄСВ для ФОП є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Законопроектом пропонується внести зміни також у Закон про держпідтримку сільського господарства, Закон про судовий збір та ще до більше 60 законодавчих актів України. Про це ми вже повідомляли у новині.

Більш детально про інші зміни, які передбачає законопроект № 1209-1, ми обов'язково вам повідомимо в наших наступних новинах.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини