Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для вибору щоквартального звітування з ПДВ залишилося обмаль часу

17 січня 2020, 17:00
562
0
Реклама

Фіскали нагадують, що спливає термін обрання платниками ПДВ квартального податкового періоду подання декларації з ПДВ у 2020 році.

Щоб встигнути і обрати, необхідно подати заяву про вибір квартального податкового періоду контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року.

Зверніть увагу!

Для платників, які звітують помісячно, граничний термін подання такої заяви - 20 січня 2020 р., а для платників квартальної форми звітності - 9 лютого 2020 р.

Також зважайте на те, що відповідно до норм ПКУ, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, то він зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів.

За повідомленням ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Зважайте, що максимально спростить підготовку та подання податкової та іншої звітності Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс подання податкової та статистичної звітності. Скористайтеся тестовим доступом до сервісу Liga:REPORT і оцініть його переваги.

А для ФОП є ще й відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Які звітні (податкові) періоди передбачені для подання декларації з ПДВ, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Податкова звітність з ПДВ. Звітні (податкові) періоди та терміни подання".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини