Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність єдинника – яку формою прибуткової декларації подавати

24 січня 2020, 11:40
507
0
Реклама

Податківці роз'яснили, за якою формою декларації платнику єдиного податку звітують з податку на прибуток за 2019 рік.

В ДПС вказали, що платник ЄП, які здійснює на користь нерезидента - юрособи або уповноваженої ним особи (крім постійного представництва на території України) будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, отриманими таким нерезидентом, нараховує за сплачує податок з доходів нерезидента відповідно до п. 297.5 ПКУ.

Тобто, платники ЄП, які здійснюють на користь нерезидента будь-які виплати із джерелом їх походження з України, повинні складати та подавати декларацію з податку на прибуток підприємств та додаток ПН до рядка 23 декларації.

При поданні декларації у полі 9 "Особливі відмітки" заголовної частини декларації такі платники обов'язково проставляють позначку "платник єдиного податку". При цьому від єдинників не вимагається подання до декларації інших додатків та фінзвітності.

Зверніть увагу! У листі ДПС № 1606/6/99-00-04-03-02-06 податківці рекомендують звітувати з податку на прибуток за 2019 рік за оновленою формою.

Джерело: лист ДПСУ від 14.01.2020 р. № 1606/6/99-00-04-03-02-06.

Яким чином та в які строки підприємці звітують до органів фіскальної служби, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини