Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП може вільно витрачати кошти за умови сплати податків — запевняє ДПС

13 лютого 2020, 10:00
1329
0
Реклама

Після резонансу серед підприємців НБУ скасував норму про заборону використання рахунків ФОП на власні потреби. В результаті із 17.01.2020 р. з Інструкції про відкриття рахунків виключили абзац третій п. 14 р. І, запроваджений Постановою № 162.

В той же час НБУ обіцяв обговорити з ДПС механізми, спрямовані на мінімізацію ризиків, пов'язаних із фіктивними фінансовими операціями.

Проте підприємців передусім цікавила податкова складова процесу перерахунку із підприємницького рахунку коштів на власні потреби.

У новині "Сплативши податки, ФОП може вільно витрачати зароблені кошти - нагадують в ДПС" згадувалась колишнє роз'яснення ДПС. Але його вже перевели в категорію "Втратило чинності".

І ось 06.02.2020 р. податківці виклали оновлене роз'яснення у підкатегорії 107.04 "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua). Його підсумок схожий до попереднього:

"Фізична особа - підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунка, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством".

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також враховуємо, що із 01.01.2020 р. ФОП платять податки на нові бюджетні рахунки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини