Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За формальні помилки в документах більше не відмовлятимуть у видачі дозволів на будівництво

14 лютого 2020, 15:30
875
0
Реклама

ДАБІ запроваджує низку інструментів, які унеможливлять безпідставні відмови на дозволи з будівництва.

Зокрема, керівникам територіальних органів нададуть окреме доручення щодо зміни підходів у роботі із дозвільними документами та усунення практики необґрунтованих відмов.

Так, наприклад, підстави для відмови у видачі дозволу на виконання будівельних робіт чітко прописані в Законі № 3038. Формальні недоліки, які пов'язані із відсутністю розділових знаків у тексті, допущенням граматичних помилок, некоректним формулюванням назви об'єкта будівництва в заяві мають відпрацьовуватись із замовниками в оперативному режимі та не ставати головною причиною відмови у видачі дозволу. А надумані підстави для відмови взагалі мають бути виключені із практики роботи територіальних органів.

Тож під особисту відповідальність керівники територіальних органів мають забезпечити належний розгляд звернень від суб'єктів містобудування.

У разі невиконання або неналежного виконання доручення щодо кожного керівника та відповідального посадовця розглядатиметься питання притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Джерело: Урядовий портал.


Які форми статистичної звітності подають респонденти, які провадять діяльність у сфері будівництва, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Статистика будівництва".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини