Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримали ППР за формою "П", але не подали уточнюючу декларацію: чи буде штраф

19 лютого 2020, 08:30
1493
0
Реклама

ПКУ не передбачена відповідальність платників податків за порушення термінів подання уточнюючої звітності з податку на прибуток відповідно до податкового повідомлення-рішення (далі - ППР) за формою "П". Однак неподання такої уточнюючої декларації може призвести до визначення контролюючим органом податкових зобов'язань з податку на прибуток та нарахування штрафних санкцій за наслідками перевірок наступних податкових (звітних) періодів.

Нагадаємо, що ППР за формою "П" контролюючий орган складає у разі зменшення від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток. Водночас формою "П" ППР передбачено, що протягом десяти календарних днів, що настають за днем отримання ППР (при проведенні процедури адміністративного або судового оскарження - протягом десяти календарних днів, наступних за днем її закінчення), частина суми від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток, яку було завищено, підлягає виправленню платником податків у показниках податкової звітності з податку на прибуток.

Джерело: роз'яснення із категорії 102.22 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Увазі платників податків пропонуємо матеріал "Класичні податкові штрафи: перелік, прецеденти для застосування та розміри" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини