Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стоп "фейк" — як перевірити податкову консультацію

21 лютого 2020, 14:05
574
0
Реклама

Дуже часто люди для поширення неправдивої інформації прикриваються офіційними документами від податкової. Тож в ДПС нагадали, де перевіряти тексти індивідуальних податкових консультації (далі - ІПК). Бо, на переконання податківців, саме ІПК найчастіше переробляють і видають за офіційну позицію ДПС. А підробляючи номер ІПК, фейкомейкери можуть запустити в інформаційний простір будь-яку нісенітницю.

Тож будьте обачні і завжди звертайтеся або до першоджерела, або до сайтів професійних видань.

Єдиний реєстр ІПК розміщений в Електронному кабінеті за посиланням. Тут можна перевірити і номер ІПК, і дату, а також її зміст. Проте попередньо її доведеться завантажити та відкрити сканований PDF-файл оригіналу паперової ІПК.

Погодьтеся, це не зовсім зручно. Натомість легко та зручно переглянути нормативні документи, листи, ІПК можна в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Також щопонеділка свіжий огляд ІПК з позиціями податківців публікуємо в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сервісу.

Тож боремся із "фейковими" ІПК разом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини