Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовим не повинні нараховувати проценти за кредитами — НБУ

24 лютого 2020, 15:20
2246
0
Реклама

Банки не повинні нараховувати військовослужбовцям проценти за кредитом, а також штрафи за несвоєчасне погашення під час проходження військової служби. Це вимоги законодавства, а саме - Закону про захист військовослужбовців. Про це нагадує НБУ.

Норми, які звільняють військовослужбовців від нарахування відсотків, штрафів та пені на час проходження військової служби, розповсюджуються не лише на банки, а й на небанківські фінансові установи.

Тому Національний банк 14 лютого 2020 року надіслав банкам додаткове роз'яснення щодо виконання ними вимог законодавства України, а саме - не нараховування процентів, штрафів та пені за кредитами для професійних військових та контрактників із початку особливого періоду (із 18 березня 2014 року), а для мобілізованих військових - із дати їх мобілізації.

Щодо кожного випадку порушення Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Національного банку зверталося безпосередньо до банків із вимогою вирішити ситуацію.

Нагадаємо, що нещодавно уряд встановив військовим "підвищену" пенсію, а поліцейським - доплату до пенсії.

Щодо банківського сектору варто відзначити, що оманлива реклама "дешевих" кредитів турбуватиме до 2 червня. А ось арешт коштів на рахунку "в один клік" уже поруч.

Зважайте, що уберегти ваше майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини