Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оголосили позицію щодо внесення до декларації податкової знижки за навчання дітей

26 лютого 2020, 14:15
974
0
Реклама

НАЗК розглянуло доцільність внесення в розділ 11 "Доходи, у тому числі подарунки" декларації суми коштів, повернутих з податку на доходи фізичних осіб за навчання дитини.

У відповіді на таке запитання Національне агентство зазначає, що податкова знижка, нарахована та виплачена відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України, не вважається доходом для цілей декларування та не зазначається у розділі 11 "Доходи, у тому числі подарунки" декларації.

Нагадаємо, що йдеться про декларування доходів, визначене антикорупційним законодавством. До 01.04.2020 р. особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подають антикорупційну декларацію за 2019 рік. До речі, за 2019 рік звітують за новою формою антикорупційної декларації.

Раніше НАЗК радило декларантам звіряти дані з держреєстрами. Також агентство змінило вимоги про подання антикорупційної декларації у разі звільнення.

Детально про те, як скористатися правом на податкову знижку щодо витрат на навчання, розповість консультація в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини