Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати знову хочуть обмежити розміри зарплати держслужбовців і директорів держпідприємств

28 лютого 2020, 13:59
1071
0
Реклама

Група народних депутатів зареєструвала законопроект № 3034-1, який передбачає встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств.

Проектом закону пропонується обмежити 10 розмірами мінімальної заробітної плати рівень заробітної плати (враховуючи будь-які надбавки, премії, заохочувальні виплати):

- народних депутатів України;

- членів КМУ, першого заступника міністра, заступників міністра;

- керівників та заступників керівників державних органів;

- Голови НБУ та його заступників, членів Правління та членів Ради НБУ;

- керівників, заступників керівників та членів наглядових рад державних підприємств, установ, організацій, державних холдингових компаній, державних акціонерних товариств та господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, частка яких більше 50% акцій (часток).

Також тривалість щорічної оплачуваної відпустки членів КМУ та народних депутатів має зменшитися до 24 календарні дні (зараз вона становить 45 к.дн. для народних депутатів та 30 - для членів КМУ).

Додатково хочуть встановити, що контракти з керівниками суб'єктів господарської діяльності державного сектору економіки, які передбачають оплату праці у розмірі більшому, ніж передбачено цим Законом, вважаються розірваними з останнього числа місяця наступного за місяцем набрання чинності цим Законом, якщо до них за згодою сторін не буде внесено зміни щодо оплати праці на умовах, визначених цим Законом.

Схожі обмеження щодо максимального розміру зарплат у держсекторі містив і законопроект № 2798.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Про те, як рахувати у лютому 2020 року індексацію зарплати держслужбовцям та іншим працівникам, читайте в матеріалі сервісу "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до цього сучасного медіа для бухгалтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини