Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли компенсацію проїзду працівника треба оподаткувати – ДПС

2 березня 2020, 09:00
833
0
Реклама

Податківці роз'яснили, до яких наслідків приведе роботодавця рішення, компенсувати проїзд своєму працівнику.

Вони вказали, що положеннями КЗпП передбачені випадки, коли роботодавець зобов'язаний компенсувати найманому працівнику витрати на проїзд, а саме:

- у зв'язку з переведенням, прийняттям або направленням на роботу в іншу місцевість (ст. 51 КЗпП;

- у зв'язку з службовими відрядженнями (ст. 121 КЗпП).

А отже, компенсація вартості проїзду з інших обставин може здійснюватися за рішенням керівника підприємства. У цьому випадку таку компенсацію вважають додатковим благом найманого працівника відповідно до п.п. 14.1.47 ПКУ.

Таким чином, якщо проїзд найманого працівника до місця роботи та/або з роботи до дому не пов'язано із виконанням ним трудових функцій та не підпадає під дію КЗпП, то сума такої компенсації буде оподатковуватися ПДФО на підставі п.п. 164.2.17 ПКУ.

164.2.17 ПКУ.

За повідомленням ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Які документи необхідно оформити для компенсації вартості проїзду працівнику? Як така компенсація відображається у бухгалтерському та податковому обліку, дізнавайтесь в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням. Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини