Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Швидка" знову виїжджатиме до хворих з високою температурою, але не всіх

4 березня 2020, 12:05
3160
0
Реклама

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції МОЗ розглядає зміни до нормативно-правових документів з тим, щоб на період підвищеної готовності системи цивільного захисту передбачити виїзд швидкої допомоги на випадки високої температури у пацієнтів, якщо в анамнезі у них є подорож до країн, де фіксувалася внутрішньокраїнна передача коронавірусної інфекції. Про це сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Луфер, повідомляє Укрінформ.

Своєю чергою, керівник Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я Тетяна Бойко повідомила, що з 1 квітня, коли стартує реформа вторинної ланки медичної допомоги, екстрена допомога буде надаватися незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Вона додала, що, наприклад, у випадку інфаркту екстрена медична допомога має везти пацієнта в лікарню, яка має контракт з НСЗУ і в якій точно нададуть допомогу при лікуванні саме інфаркту, наприклад, зроблять коронаграфію та стентування.

Вона зазначила, що є стани, за яких необхідний виклик швидкої: біль у грудях, анафілактичний шок або передчасні пологи, судоми тощо. Але банальне підвищення температури не є приводом для виклику бригади екстреної меддопомоги.

Реформа вторинної ланки надання медичної допомоги, яка стартує 1 квітня передбачає: щоб отримати послуги лікарень пацієнтам потрібно мати направлення від свого сімейного лікаря чи фахівця.

Як відомо, медичну реформу продовжать у 2020 році - Закон прийняли аби завершити перетворення медичних закладів із бюджетних у комунальні некомерційні підприємства.

Також нещодавно фахівці ФСС роз'яснили, чи може лікар-ФОП видати листок непрацездатності.

Зверніть увагу, що безкоштовний медсупровід працівників впливає на обов'язковість ПДВ-реєстрації.

Серед останніх нововведень виділимо й те, що вже з 1 квітня запрацює у тестовому режимі система електронних лікарняних. Детальніше про це читайте в новині.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини