Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Режим роботи банків під час карантину не змінився, банкомати своєчасно поповнюють — запевняє НБУ

12 березня 2020, 14:15
871
0
Реклама

НБУ просить не панікувати громадян та бізнес та інформує, що на час карантину банківська система працюватиме у звичайному режим.

Нагадаємо: постановою Уряду "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" від 11.03.2020 р. № 211 із 12 березня до 3 квітня 2020 р. запроваджений на усій території України карантин. В столиці припиняють роботу кінотеатри, тимчасово закривають школи та дитсадки, а через загрозу коронавірусу киянам даватимуть лікарняні без відвідування медзакладів.

Банки на сьогодні стійкі, високоліквідні та капіталізовані, тому продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів.

НБУ забезпечуватиме підтримку ліквідності банківської системи. За необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментам рефінансування.

Валютний ринок заспокоять, за потреби, і далі проводитимуться валютні інтервенції для згладжування курсових коливань, як робив НБУ це минулого тижня і щодня цього тижня. Сьогодні є достатній запас міцності: міжнародні резерви України перевищують 26 млрд дол. США.

НБУ зробить все необхідне для безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення.

Гривневі банкноти у сховищі за потреби будуть знезаражувати.

За інформацією сторінки НБУ у мережі Facebook.

Електронні сервіси від ЛІГА:ЗАКОН - відмінне рішення в умовах дії обмежувальних заходів, котрі вживають органи влади у боротьбі із поширенням коронавірусу.

Оберіть професійне рішення для бухгалтера - один інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Читайте також:

- "Держпраці оголосила, як роботодавцям запобігати коронавірусу на робочих місцях";

- "Карантин в садочку і школі: як оформити відсутність працівників на роботі".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини