Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки продовжили на 3 місяці строки дії платіжних карток

31 березня 2020, 15:55
4649
0
Реклама

Одне із питань, яке в умовах карантину хвилює багатьох клієнтів банків, - як замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується? Усіх заспокоїв НБУ.

В загальному порядку аби замінити картку зазвичай клієнтам треба звертатися у відділення банку.

Однак, аби уникнути в у мовах карантину необхідності їхати клієнтам до банку, НБУ звернувся до банків - емітентів платіжних карток та процесингових центрів. Їм рекомендували у разі технологічної можливості продовжити на три місяці термін дії існуючих платіжних карток, строк яких вже закінчився або закінчується під час дії карантину.

Також НБУ звернулися до банків - еквайрів з проханням налаштувати власну платіжну мережу так, щоб клієнти інших банків змогли максимально комфортно користуватися картками з продовженим терміном дії та здійснювати безготівкові розрахунки в торговельних pos-терміналах.

Багато банків разом з процесингами швидко відреагувати на ці рекомендації.

Приватбанк уже заявив, що продовжить термін дії карток для виплат на період карантину. До нього долучився і другий державний банк - Ощадбанк.

На 3 місяці продовжили дію платіжних карток й Укрсиббанк, Credit Agricole, Укргазбанк, ПУМБ.

Приймайте актуальні та зважені рішення у період кризи на базі виключно актуальної та достовірної інформації з ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ ПАКЕТОМ та працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

Також зважайте на те, які відділення банків будуть зачинені під час карантину.

До того ж банки продовжують під час карантину контролювати сплату ЄСВ під час виплати зарплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини