Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Номенклатура товарів у ПН відповідає первинці, але не договору: чи буде це помилкою

9 квітня 2020, 12:51
1762
0
Реклама

ДПС роз'яснила, чи буде вважатися помилковою номенклатура податкової накладної, яка не відповідає номенклатурі в договорі.

Йдеться про випадок, коли відповідно до змісту договору купівлі-продажу продавець зобов'язується продати і відвантажити продукцію борошно-круп'яної промисловості (борошно пшеничне І сорту), а у видаткових накладних зазначено "борошно пшеничне першого ґатунку".

Дані податкової накладної/розрахунку коригування формуються на підставі первинних документів. Зокрема, опис (номенклатура) товару, зазначений у податковій накладній повинен відповідати опису (номенклатурі) товару вказаному у первинних документа (видаткових накладних).

Водночас згідно з позицією Верховного суду договір не є первинним обліковим документом для цілей бухгалтерського обліку. Тож дані податкової накладної/розрахунку коригування не формуються на підставі даних договору.

Отже, відмінність найменування товару, зазначеного у договорі та у податковій накладній, складеній на підставі первинних документів, не вважається помилкою. Відповідно, у платника податку не виникає підстав для складання розрахунку коригування до такої податкової накладної.

Джерело: ІПК ДПСУ від 16.03.2020 р. № 1092/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

З порядком та зразками заповнення податкових накладних можна ознайомитися в статті "Нова податкова накладна в зразках" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини