Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доставка пального одним авто кілька разів на добу: скільки має бути заявок на переміщення пального

13 квітня 2020, 14:00
320
0
Реклама

ДПС роз'яснила, скільки подавати заявок на переміщення пального, якщо один транспортний засіб використовують для доставки пального декілька разів на добу.

Якщо йдеться про переміщення пального з одним і тим самим кодом УКТ ЗЕД і при цьому не змінюються дані про адрес місцезнаходження пунктів навантаження та розвантаження пального, то суб'єкт господарювання має подати одну заявку на переміщення пального.

Якщо такий транспортний засіб переміщує пальне з різними кодами УКТ ЗЕД, на кожне таке переміщення суб'єкт господарювання повинен подати нову заявку.

У разі, коли в зазначений період відбуваються зміни у відомостях щодо пунктів навантаження/розвантаження, вони мають відображатись окремими рядками поданої заявки або у новій заявці.

Нагадаємо, що заявку на переміщення пального, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 08.05.2019 р. № 188, подають, зокрема, для включення транспортних засобів до Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий. Згідно з пп. 230.1.5 ПКУ у цьому Переліку мають обліковуватися:

- транспортні засоби, що набули статусу акцизних складів пересувних;

- транспортні засоби, що використовуються суб'єктом господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, для переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.11.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Детальні про подання таких заявок читайте в статті "Заявки на переміщення пального: хто їх має подавати і як це робити" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини