Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіндопомогу перевели з поворотної в безповоротну: чи будуть податкові наслідки

6 травня 2020, 08:20
1568
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС повідомив, чи будуть наслідки з ПДВ та податку на прибуток у разі переведення фінансової допомоги з поворотної в безповоротну.

Положеннями Податкового кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на суму безповоротної фінансової допомоги, наданої іншому платнику податку на прибуток на загальних підставах. Такі операції відображаються згідно з правилами бухобліку. Звісно, якщо такий платник податку - отримувач фіндопомоги не оподатковується за ставкою 0% відповідно до п. 44 підрозділу 4 р. XX ПКУ, бо тоді діє коригування із пп. 140.5.10 ПКУ.

Що стосується ПДВ, то така операція не є об'єктом оподаткування ПДВ. Адже, операція з надання/отримання платником ПДВ безповоротної фінансової допомоги не підпадає під визначення операцій з постачання товарів/послуг.

Більше про поворотну фінансову допомогу читайте в статті "Поворотна фінансова допомога: на що варто звернути увагу" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини