Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли, за яких умов антисептики та захисні маски для працівників не оподатковують

6 травня 2020, 12:30
2666
0
Реклама

До оподаткованого доходу не включають вартість мийних і знешкоджувальних засобів, а також спецодягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (далі - ЗІЗ), якими роботодавець забезпечує працівників відповідно до вимог Закону України "Про охорону праці" від 14.10.1992 р. № 2694-XII. Відповідне звільнення передбачене пп. 165.1.9 ПКУ.

При цьому порядок забезпечення, перелік та граничні строки використання спеціального (у тому числі форменого) одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ встановлюються КМУ та/або галузевими нормами безоплатної видачі працівникам спеціального (форменого) одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ.

Податківці уважають, що вказане звільненні від оподаткування ПДФО мийних та дезінфікуючих засобів, спецодягу та інших ЗІЗ діє лише у випадку, якщо дотримані умови, виписані у пп. 165.1.9 ПКУ. Якщо ж не дотримано вимог пп. 165.1.9 ПКУ, тоді вартість виданих засобів розцінюються як додаткове благо із відповідними наслідками в оподаткуванні.

У податковому розрахунку за ф. №1ДФ додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) показують за ознакою доходу "126". А вартість засобів, якими забезпечують працівника для виконання Закону України "Про охорону праці" від 14.10.1992 р. № 2694-XII, - за ознакою доходу "136".

Джерело: ІПК ДПС від 29.04.2020 р. № 1733/ІПК/02-32-33-02.

Стежите за усіма новинами по темі "ПДФО та військовий збір"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

- кому та коли держава компенсує витрати на придбані ліки та медвироби для боротьби із коронавірусом;

- роботодавець може витрачати кошти на медичне обслуговування працівників без додаткових податків.


На цю тематику читайте статтю "Захищаємо працівників від шкідливих умов праці - купуємо спецодяг коштом підприємства" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини