Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин не вплинув на аграріїв, а ціни на продукти впали — заступник міністра

6 травня 2020, 16:10
384
0
Реклама

Ціни на м'ясо-молочні продукти в Україні за час карантину зменшилися на 15-20%, а на продукцію садівництва та ранні овочі - на 30-40%. Про це Укрінформу повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

"У зв'язку із закриттям продовольчих ринків, громадських закладів та шкіл, попит та ціни на м'ясо-молочні продукти зменшилися за час карантину на 15-20%, а на продукцію садівництва та ранні овочі ціни - обвалилися на 30-40%", - сказав Т. Висоцький.

Він зазначив, що загалом попит на аграрну продукцію не зменшився, однак це залежить від її виду. "Зокрема, на зернові та олійні попит не зменшився ні на внутрішньому, ні на зовнішньому ринках. На продукцію м'ясо-молочного напрямку попит зменшився приблизно на 15-20%, насамперед через закриття громадських закладів, шкіл тощо. Аналогічна ситуація з продукцією садівництва, перш за все, ранніми овочами. Попит на внутрішньому ринку знизився через закриття громадських закладів харчування і нестабільність роботи ринків. Ми бачимо, що ціни на цю групу обвалилися у цей період на 30-40%", - підкреслив заступник міністра.

Утім, за словами Т. Висоцького, загалом карантин не вплинув на діяльність аграріїв. Певні незручності виникали у питаннях логістики, засобів захисту та через нестабільність каналів реалізації продукції, у тому числі діяльності ринків. Проте питання відкриття ринків уряд уже вирішив.

Читайте також:

- "За порушення умов продажу продуктів під час карантину - штраф майже 50 тисяч грн";

- "Магазини та інших продавців зобов'язали декларувати ціни на основні продукти та ліки";

- "Держпродспоживслужба вказала, як ресторанам і кафе працювати під час карантину";

- "Прем'єр-міністр пообіцяв розібратися з торгівлею будмаркетів під час карантину".

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини