Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Креативні індустрії, туризм та культура отримають додаткову держпідтримку

14 травня 2020, 14:00
556
0
Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" (законопроект № 3377 від 22.04.2020 р.).

Серед положень прийнятого у першому читанні законопроекту, зокрема:

1. Зменшать плату за найм (оренду) майна за вимогою наймача (закладу культури), який здійснює підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж всього часу, коли майно не могло використовуватися в підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через запроваджені обмеження та (або) заборони.

2. Тимчасово, на період канрантину та до 31 грудня 2020 року, телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги, що використовують радіочастотний ресурс, звільнять від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

3. Тимчасово, на період дії карантину та до 31 грудня 2020 року, державна допомога суб'єктам господарювання, які зазнали втрат через обмеження або заборону діяльності в умовах карантину, буде допустимою і її отримувачів звільнять від обов'язку повідомлення Уповноваженого органу про одержання нової державної допомоги, що відповідає цілям і категоріям державної допомоги.

4. Пропонують запровадити інституційну підтримку для стабільної діяльності та розвитку юридичних осіб усіх форм власності у сферах культури та мистецтв.

5. Поширять державну підтримку кінематографії у формі надання державної субсидії на розвиток кінопроекту: для національних ігрових фільмів, анімаційних фільмів, документальних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії (з урахуванням художньої та культурної значущості), фільмів художньої та культурної значущості (авторських), телевізійних фільмів, телевізійних серіалів та фільмів-дебютів, в обсязі до 100% включно загальної кошторисної вартості розвитку відповідного кінопроекту.

6. Унормують надання закладами культури платних послуг у сфері культури та мистецтв.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Відмітимо, що у тандемі із вказаним законопроектом йде інший, котрий має змінити передусім норми ПКУ -законопроект № 3379. Про основні його новації читайте у новинах:

- "Туристичну та креативні індустрії хочуть звільнити від податків до кінця 2020 року";

- "Депутати хочуть встановити 10-відсоткову ставку ПДВ лише кільком видам бізнесу";

- "Зарплати працівників культури та креативних індустрій можуть звільнити від оподаткування";

- "Гранти в культурі пропонують звільнити від податкового тягаря".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини