Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Маршрутки можуть повністю зникнути після карантину — міністр інфраструктури

14 травня 2020, 18:40
4720
0
Реклама

Як буде відновлювати роботу громадський транспорт в містах України, розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій на прямому зв'язку зі студією "Сніданку з 1+1".

Зокрема, він сказав, що в Україні можливе введення нової моделі громадського транспорту в зв'язку з епідемією коронавирусу. Відповідний законопроект підготовлено Міністерством інфраструктури. Ця модель повинна дозволити замінити маршрутки на автобуси, електробуси. Владислав Криклій додав, що "це будуть вже нормальні перевізники, які нададуть послуги місту і комунальним підприємствам". А на питання, коли громадський транспорт з'явиться на вулицях міст України, міністр сказав, що "це вже питання до місцевої влади, чи готові вони пускати маршрутні таксі".

Владислав Криклій також заявив, що не потрібно відкривати столичне метро 25 травня. "Ще пару днів тому збирався київський штаб [з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації - Ред.] і там зійшлися на думці, що відкрити з обмеженнями доволі важко. Підземка, якшо відкривається, - то працює повноцінно. Звичайно, можна масочний режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах доволі важкою", - сказав міністра. За його словами, він би не поспішав з цим рішенням.

"Що стосується транспорту взагалі, то ми запропонували поетапність. До кінця тижня МОЗ має назвати дати, чи вони накладаються з епідеміологічною ситуацією, щоб власне ми не брали на себе відповідальність чи ризики. Бо ми ці ризики ділимо з міською владою", - додав він.

Читайте також:

- "Як виходитиме з карантину громадський транспорт";

- "З вітерцем - таксі зможуть конкурувати з автобусами за смуги руху";

- "Скільки КМУ пропонує терпіти відсутність транспорту і дитячих садків";

- "Гуляти можна по 8 осіб, а їсти - вчотирьох - уряд радикально послаблює карантинні обмеження".

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини