Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про ЄСВ зі сплячих ФОПів підписано, але повноцінно запрацює він не скоро

1 червня 2020, 13:30
4385
0
Реклама

Як повідомляє сайт глави держави, Президент підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо усунення дискримінації за колом платників" № 592-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 13 травня 2020 року. Йдеться про законопроект № 2166, який відкоригував ст.4 та 7 Закону про ЄСВ.

Закон передбачає звільнення самозайнятих осіб, фізосіб - підприємців, які мають основне місце роботи, від сплати за себе єдиного соціального внеску за місяці, за які роботодавець сплатив страховий внесок за них, з 1 січня 2021 року.

Крім того, для фізосіб - підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства скасовується обов'язок сплачувати мінімальний розмір єдиного соціального внеску за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).

Закон дозволяє державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізособами - підприємцями, які не здійснювали такої діяльності та не отримували доходів за період, починаючи з 2017 року, шляхом списання їм сум недоїмки з єдиного соціального внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми, за умови подання ними відповідно до закону необхідних документів.

Читайте також:

- "Мінфін назвав банки, через які дозволено платити зарплату бюджетникам";

- "Мінсоцполітики вказало, як ФОПам оформити допомогу на дітей через Інтернет".

До речі, для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини