Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінфін розробив документ, необхідний для роботи "єдиного вікна" на митниці

3 червня 2020, 10:50
733
0
Реклама

Аби забезпечити декларування товарів на митниці за принципом "єдиного вікна" Мінфін уже розробив відповідний проект постанови КМУ. Він визначить порядок взаємодії між декларантами, їх представниками, іншими заінтересованими особами та митними органами, іншими держорганами, установами та організаціями, уповноваженими на дозвільні або контрольні функції щодо переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, з використанням механізму "єдиного вікна".

Як зазначено в ч. 2 ст. 33-1 МКУ, для здійснення вказаної взаємодії використовують єдиний державний інформаційний веб-портал "Єдине вікно для міжнародної торгівлі", що входить до складу інформаційно-телекомунікаційної системи митних органів.

Для взаємодії підприємств, контролюючих органів та митних органів під час офіційного контролю, попереднього документального контролю використовуватимуть набір даних в електронному вигляді (далі - електронна справа).

В електронній справі в процесі здійснення заходів контролю накопичуватиметься інформація, внесена підприємствами, контролюючими органами, митними органами та в автоматичному режимі автоматизованою системою митного оформлення, у тому числі:

- електронні повідомлення підприємств, контролюючих органів, митних органів, автоматизованої системи митного оформлення;

- документи та/або відомості, на підставі яких проводились заходи офіційного контролю, попередній документальний контроль;

- дані про осіб контролюючих органів, митних органів, які проводили заходи офіційного контролю, попередній документальний контроль.

У пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України заходи офіційного контролю здійснюватимуть митні органи шляхом попереднього документального контролю у встановлені строки, результати якого вноситиме посадова особа митного органу до автоматизованої системи митного оформлення.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Також на митниці реалізували нові ІТ-рішення та стартував пілотний проект автоматичного оформлення декларацій.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини