Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціни на електроенергію для населення збільшать заради порятунку її виробників – КМУ

10 червня 2020, 13:35
4435
2
Реклама

27 травня 2020 року на засіданні КМУ була затверджена Програма стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. Щоправда - "з умовою її доопрацювання". У Програмі, як стверджує Урядовий портал, враховані ініціативи за такими напрямками: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури. Також наголошено: "Принциповим пріоритетом є створення робочих місць та сплата податків в Україні".

У Програмі дійсно чимало показників та рецептів щодо покращення становища вітчизняної економіки. Скажімо, для створення умов для залучення інвестицій пропонуються, серед іншого, впровадження екстериторіальних спеціальних режимів оподаткування, подальший розвиток ринку землі, розблокування приватизації, реформа корпоративного управління.

У рамках відновлення промисловості уряд планує мораторій на збільшення податкових ставок, зменшення обмежень на імпорт сировини, відновлення своєчасного автоматичного відшкодування ПДВ, оптимізацію екологічного податку тощо.

Рекомендовані заходи для сфери транспорту предбачають зниження податкового тиску, тиску зобов'язань по орендних та лізингових платежах. Для транспорту та інфраструктури заплановано такі ініціативи як податкові канікули, мораторій на сплату зобов'язань, часткова відміна [вочевидь, йдеться про скасування чи зменшення - Ред.] орендних та лізингових платежів, нульова ставка ПДВ для внутрішніх перевезень. Для підприємств, що займаються обслуговуванням телекомунікаційної інфраструктури, рекомендується продовжити звільнення від сплати ЄСВ та податку на нерухомість, заборону на проведення державних перевірок та заборону на нарахування пені та штрафних санкцій на період травня-червня 2020 року.

А ось сферу послуг заплановано звільнити від оподаткування податком на прибуток. Йдеться в Плані КМУ і про виплату заробітніх плат без сплати ЄСВ для закладів культури та туристичної сфери, податкові векселі для імпортерів, зниження ставки ПДВ в сферах освіти та культури.

Маловтішні новини у Плані для населення - для "покриття операційних витрат виробників електроенергії" заплановано те, що в документі іменується "поступовим переглядом тарифів для домогосподарств, що дозволить забезпечити фінансову стабільність на ринку".

Читайте також:

- "Карантин можуть визнати неконституційним - непередбачувані наслідки для бізнесу та бюджету";

- "Мінфін змінив перелік банків, через які дозволено платити зарплату бюджетникам";

- "Кабмін збільшив оклади столичному меру, головам обласних і районних рад, а також деяким іншим посадовцям";

- "Як залишити ФОП "без штанів" - Кабмін схвалив автоматизоване блокування будь-яких рахунків за борги";

- "Уряд хоче використовувати дані про заробітчан та поїздки за кордон для скасування соцвиплат і субсидій".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини