Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС назвали помилки у реквізитах ПН, які ставлять хрест на податковому кредиті

17 червня 2020, 09:40
2748
0
Реклама

Тернопільські податківці нагадали, що не підлягають реєстрації в ЄРПН податкові накладні:

- в яких не зазначено будь-які обов'язкові реквізити;

- які містять помилки, що заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст, період, сторони та суму податкових зобов'язань.

Покупець не має право включити до податкового кредиту суму ПДВ, зазначену у податковій накладній, у якій допущено помилку в обов'язкових реквізитах, визначених п. 201.1 ПКУ, якщо така помилка заважає ідентифікувати здійснену операцію, її зміст. Причому у такому разі покупець втрачає право на податковий кредит, навіть якщо така податкова накладна була зареєстрована в ЄРПН.

Податковий кредит на підставі такої податкової накладної можна визнати лише після виправлення помилок шляхом складання до такої податкової накладної розрахунку коригування та реєстрації його в ЄРПН.

Водночас зареєстрована в ЄРПН податкова накладна може містити помилки в обов'язкових реквізитах, які не заважають підтвердити зміст операції, період, сторони та суму сплати податку у зв'язку з придбанням товарів/послуг. У такому разі покупець має право включити до податкового кредиту суму ПДВ, зазначену у такій податковій накладній.

Про порядок заповнення податкових накладних читайте в статті "Податкова накладна: порядок заповнення" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини