Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдинник змінює місце або вид діяльності: з якого періоду сплачувати єдиний податок за новою ставкою

25 червня 2020, 08:30
1363
0
Реклама

У разі подання ФОП - платником єдиного податку І або ІІ групи заяви про зміну місця провадження господарської діяльності та/або видів господарської діяльності, внаслідок чого змінюється ставка єдиного податку, нова ставка застосовується починаючи з місяця, у якому подано заяву про відповідні зміни. Так пояснюють податківці у роз'ясненні із категорії 107.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Нагадаємо, що у разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності ФОП-єдинник І або ІІ групи повинен подати заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 ПКУ).

На підставі цієї заяви контролюючі органи і здійснюють нарахування відповідних розмірів авансових внесків для таких єдинників.

Нагадаємо, що для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Отже, у разі подання ФОП-єдинником І та/або ІІ груп заяви про зміну місця провадження господарської діяльності та/або видів господарської діяльності, внаслідок чого змінюється ставка єдиного податку, нова ставка застосовується починаючи з місяця, у якому подано заяву про відповідні зміни.

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини