Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддям, нардепам та прокурорам можуть достроково скасувати обмеження в заробітку

26 червня 2020, 12:25
1941
2
Реклама

У квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому відмінять карантин, зарплата, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи держвлади та інші держоргани, органи місцевого самоврядування) нараховують у розмірі, що не перевищує 10 мінімальних зарплат, встановлених на 01.01.2020 р.

Таким чином, нарахована зарплата, грошове забезпечення працівників обмежуються максимальним розміром 47230 гривень на місяць. Вказаний тимчасовий захід прописаний у Законі України від 13.04.2020 р. № 553-IX, який діє із 18.04.2020 р.

Це обмеження поширили й на зарплати, суддівську винагороду, грошове забезпечення народним депутатам України, суддям, суддям КСУ, членам Вищої ради правосуддя, членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокурорам, працівникам, службовим і посадовим особам НБУ, а також іншим службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами.

Тож ця категорії осіб отримує до завершення місяця, в якому відмінять карантин, обмежений заробіток.

Проте група нардепів уважає, що період дії цього обмеження треба скоротити до трьох місяців з початку його дій. Тому внесли до Ради законопроект № 3708 від 19.06.2020 р.

У разі схвалення цього законопроекту народним депутатам України, суддям, прокурорам та решті службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами, можуть почати виплачувати повний заробіток уже із липня 2020 року.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Нагадаємо, аби пояснити, як застосовувати механізм обмеження зарплат в бюджетній сфері, Мінекономіки видало лист від 23.04.2020 р. № 3502-06/26135-01.

Також читайте:

- "Нові посадові оклади в місцевих радах діють із 12 червня";

- "Мінфін змінив перелік банків, через які дозволено платити зарплату бюджетникам";

- "Для держслужбовців затвердили нову Особову картку".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини