Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 15 липня держреєстрація підприємств відбувається по-новому

17 липня 2020, 09:10
1502
0
Реклама

Нагадаємо, що одним з кроків держави на шляху захисту права власності стало прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству" від 05.12.2019 р. № 340-IX.

Докладніше про ці нововведення читайте в статті "Черговий антирейдерський закон: як ВРУ спробувала захистити землевласників, землекористувачів і не тільки" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

В рамках упередження рейдерства законодавці підкоригували, зокрема, й законодавство у сфері державної реєстрації юридичних осіб.

Відповідні положення, що набули чинності 15 липня 2020 року, передбачають внесення до Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань інформації про встановлення вимоги нотаріального засвідчення справжності підпису учасника під час прийняття ним рішень з питань діяльності юрособи та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є його частка у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) юрособи. В ЄДР зазначають:

1) відомості про такого учасника:

- ПІБ, дата народження, країна громадянства, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), серія та номер паспорта, якщо учасник - фізособа;

- найменування, країна резидентства, місцезнаходження та ідентифікаційний код, якщо учасник - юрособа;

2) вимоги нотаріального засвідчення справжності підпису та/або нотаріального посвідчення правочину.

Також до переліку заявників, яким надано право подання документів для державної реєстрації, тепер додався учасник юрособи приватного права (крім акціонерного товариства) - у разі подання документів для держреєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР. Причинами звернення можуть бути встановлення чи скасування зазначених вище вимог.

Джерело: роз'яснення Південно-Східного міжрегіонального управління Мін'юсту

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини