Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконну торгівлю пальним каратимуть суворіше

29 липня 2020, 09:10
500
0
Реклама

Парламентом прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним" (№ 2515).

КпАП доповнюється новою статтею 161-1 "Порушення порядку торгівлі пальним", якою передбачається встановити відповідальність за оптову або роздрібну торгівлю пальним без наявності документів дозвільного характеру, якщо їхнє одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), а також за інші порушення правил торгівлі пальним.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Законопроектом № 2515 пропонується передбачити відповідальність за указану торгівлю у вигляді штрафу від 17 000 до 34 000 грн із конфіскацією пального, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовувалися для його реалізації. Інші порушення правил торгівлі пальним потягнуть за собою накладення штрафу від 8 500 до 17 000 грн. Повторні протягом року аналогічні дії або пов'язані з отриманням доходу у великих розмірах каратимуться штрафом від 34000 до 85000 грн з указаною конфіскацією. Останню доручать уповноваженим на складання протоколів про адміністративні правопорушення посадовим особам Нацполіції та ДФС.

Але й це ще не все - заборонять передачу матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд трудовому колективу таи закриття справи у зв'язку з малозначністю вчиненого правопорушення, коли йдеться про наступні порушення:

- адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією;

- незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах;

- дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати;

- жорстоке поводження з тваринами;

- керування суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції;

- порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами;

- порушення порядку торгівлі пальним;

- порушення порядку провадження господарської діяльності;

- вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування;

- злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця;

- публічні заклики до невиконання вимог поліцейського чи посадової особи Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Нагадаємо також, що МВС ініціює збільшення штрафів за образу поліцейських у 13 разів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини