Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тепер податковий кредит можна визнавати і за ПН, складеними більше трьох років тому — ДПС

30 липня 2020, 16:35
1254
0
Реклама

ДПС пояснила порядок визнання податкового кредиту ПДВшниками-касовиками, які починаючи з 23.05.2020 р. здійснили розрахунок (сплату, інший вид компенсації) за операціями з придбання товарів/послуг, що були їм поставлені більше ніж 1095 днів до такого розрахунку. Тобто, йдеться про визнання податкового кредиту за податковими накладними, з дати складання яких минуло 1095 днів.

Завдяки змінам, запровадженим Законом № 466, касовики тепер мають право включити до податкового кредиту суми вхідного ПДВ зі старих (складених понад 3 роки тому) зареєстрованих у ЄРПН податкових накладних у звітному періоді, у якому відбулась оплата або надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають постачанню) їм товарів/послуг, але не пізніше ніж через 60 к. дн. із дати оплати (списання коштів із банківського рахунка (видачі з каси) або надання інших видів компенсацій).

Отже, в зазначеному випадку платники ПДВ, які застосовують касовий метод, мають право включити суми ПДВ, зазначені у відповідних податкових накладних, до складу податкового кредиту у звітному податковому періоді, в якому було здійснено оплату. Таке право зберігається протягом 60 к. дн. з моменту оплати (надання іншого виду компенсації).

Причому це стосується й випадків, коли 1095-денний термін з дати складання відповідної податкової накладної сплив до дати набрання чинності Законом № 466.

Джерело: ІПК ДПСУ від 15.07.2020 р. № 2896/6/99-00-05-06-02-06/ІПК

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини