Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам дозволили використовувати підписи клієнтів не лише стилусом

3 серпня 2020, 14:45
338
0
Реклама

НБУ розширив можливості застосування цифрового власноручного підпису в банках. Правління НБУ постановою від 30.07.2020 р. № 110 змінило норми Положення про застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України.

Відтак скасували обмеження на створення цифрового власноручного підпису лише одним інструментом підписання - стилусом та поширили можливість підписання документів цифровим власноручним підписом на осіб, які виявили бажання скористатися банківськими та/або фінансовими послугами банку.

Новації матимуть позитивний вплив на ринок банківських послуг та поширення фінансової інклюзії, адже спростять для банків процес залучення нових клієнтів та укладення договорів з ними.

Джерело: прес-служба НБУ.

Поновлення ЕЦП (КЕП) онлайн реалізовано в сервісі звітності Liga:REPORT. Також керуйте легко усіма акцизними операціями в сервісі звітності Liga:REPORT. Спробуйте новий функціонал - звірка з ЄРАН, перегляд лімітів пального за кодом УКТЗЕД та лімітів податку.

Читайте також:

- "Фінмоніторинг не пропускатиме операцій клієнтів за підробленими паспортами";

- "Тепер блокувати операції клієнтів зможуть страховики, ломбарди та поштові оператори - постанова НБУ";

- "Паспортом в смартфоні можна користуватися в небанківських фінансових установах".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини