Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент назвав три етапи підвищення мінімальної зарплати

14 серпня 2020, 14:20
2778
0
Реклама

Президент України Володимир Зеленський, як інформує його сайт, наголошує, що збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, яке передбачене законопроектом № 3963, - це перший етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення.

"Впевнений, що депутати проголосують законопроект, поданий від Президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми - збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина - ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень", - розповів Глава держави.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

За словами Президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив'язаною до мінімальної зарплати.

Президент звернувся до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, та закликав народних депутатів підтримати законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Нагадаємо, що Президент України подав на розгляд до ВРУ законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн з 1 вересня поточного року.

Не дайте шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини