Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці та ДПС відновлять із 1 вересня перевірки з неофіційного працевлаштування

17 серпня 2020, 11:15
1756
0
Реклама

В ході "круглого столу" за участі Управління Держпраці, ГУ ДПС, ГУ ПФУ у Закарпатській області, Закарпатського центру зайнятості та органів місцевого самоврядування, звернули увагу на те, що деякі недобросовісні суб'єкти господарювання офіційно не працевлаштовують найманих працівників.

Провину цьому перекладають на карантинні заходи, пов'язані з COVID-19, та мораторій на перевірки.

Нагадаємо, що Уряд продовжив карантин до 31 серпня, а мораторій на документальні та фактичні податкові перевірки триває по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться карантин. Стартував такий мораторій із 18.03.2020 р. і тепер він триватиме і по кінець серпня 2020 року (включно).

Тому держоргани - учасники заходу домовились посилити, насамперед, інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Тому упродовж трьох тижнів триватиме інформаційна кампанія, а з 1 вересня заплановано, що контролюючі органи розпочнуть інспекційну роботу з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Першими візити інспекторів відчують сільське господарство, будівництво, торгівля, громадське харчування, готельно-ресторанний бізнес.

Зважайте, що із 23 липня виявлення неоформлених трудових відносин здійснюють у формі інспекційних відвідувань.

На цю тематику читайте матеріал "Трудовий чи цивільно-правовий договір: спростовуємо доводи Держпраці" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом).

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини