Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майнові податки слід сплатити до 1 вересня — ДПС

25 серпня 2020, 09:20
849
0
Реклама

Головне управління ДПС у Київській області нагадує громадянам про необхідність сплати до 01 вересня 2020 року майнових податків:

- плату за землю;

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортний податок.

Обчислення сум майнових податків здійснюється контролюючими органами, які надсилають платникам податків податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податків та відповідні платіжні реквізити до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Фізичні особи - платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

а) об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

б) права на застосування пільги зі сплати податку;

в) розміру ставок податку;

г) нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів (зокрема документів, що підтверджують право власності на об'єкт оподаткування, перехід права власності на об'єкт оподаткування), контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини