Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли, хто підпише електронну звітність у разі хвороби керівника чи бухгалтера

2 жовтня 2020, 08:20
1300
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що у разі тимчасової відсутності (відпустка, лікарняний) головного бухгалтера на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладаються кваліфікований електронний підпис керівника (директора) та печатка (за наявності).

А ось при тимчасовій відсутності (відпустка, лікарняний) директора (керівника) на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладаються кваліфіковані електронні підписи посадових осіб, яким делеговано право підпису шляхом направлення Повідомлення, яке прийняте контролюючим органом, у такому порядку:

- першим - головного бухгалтера;

- другим - особи, зазначеної у Повідомленні з типом підпису "Директор";

- третім - печатка (за наявності).

Нагадаємо, що подання документів засобами електронного зв'язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку № 557 на підставі договору про визнання електронних документів.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини