Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують схвалити реєстрацію е-резидентів як ФОП

23 жовтня 2020, 11:55
1537
1
Реклама

В рамках експериментального проекту запроваджено та реалізовано в Україні електронне резидентство, яке передбачає постанова КМУ від 25.06.2020 р. № 648.

Однак набуття статусу електронного резидентства наразі не надає жодних переваг щодо перебування на території України та перетинання державного кордону України, отримання дозволу на тимчасове або постійне проживання в Україні, прийняття до громадянства України, визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, порівняно з іншими іноземцями та особами без громадянства відповідно до законодавства.

Проте е-резидент може відкривати банківські рахунки шляхом подання заявки в електронній формі через Портал Дія.

Сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

На цьому вирішили не зупинятися і група нардепів зареєструвала законопроект про внесення змін до ПКУ та деяких інших законодавчих актів України щодо ведення підприємницької діяльності е-резидентами в Україні (за № 4240 від 20.10.2020 р.).

Запропоновані тимчасово, до кінця 2022 року, особливості та правила ведення підприємницької діяльності електронними резидентами - підприємцями.

Податковою адресою е-резидента, який зареєструвався як ФОП, виступатиме місцезнаходження адміністратора, за яким він береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Е-резидент зможе здійснити держреєстрацію себе як платника єдиного податку третьої групи спрощеної системи оподаткування. Втім е-резидент - підприємець не може використовувати працю найманих осіб.

Е-резидент - підприємець зможе обрати виключно ті види господарської діяльності, які визначені Мін'юстом за погодженням з Мінфіном.

ФОП, які зареєструються в такому випадку електронними резидентами, проводитимуть усі розрахунки виключно у безготівковій формі.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини