Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено виплату пенсій та грошових допомог в поштових відділеннях

17 листопада 2020, 12:50
800
0
Реклама

Операторам поштового зв'язку спростили процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, грошової допомоги, субсидій та інших виплат населенню - заявили в НБУ.

Для цього зміни внесли до Положення про здійснення установами фінансового моніторингу, затвердженого постановою Правління НБУ від 12.11.2020 р. № 145, які чинні з 14.11.2020 р.

Рішення дозволить операторам поштового зв'язку безперебійно виплачувати пенсії та грошові допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях. Водночас пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують жодних незручностей під час ідентифікації та верифікації.

Тепер працівник поштового оператора під час проведення виплат на суму від 5 тис. до 30 тис. грн для ідентифікації та верифікації має лише звірити ідентифікаційні дані клієнта із зазначеними даними у виплатних документах або бланках поштових переказів. Після звіряння і клієнт, і представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини