Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перегляд лімітів для РРО, скасування "кешбеку" та дефіскалізація — Офіс Президента та Уряд готують законопроект

19 листопада 2020, 12:10
1032
0
Реклама

Президент та Прем'єр-міністр України обговорили заходи, які стосуються поліпшення умов підприємництва для представників малого та середнього бізнесу. Про це сповіщає Офіс Президента України.

Уряд, зокрема, працює над розв'язанням проблеми з механізмом "кешбек". Адже він, на думку підприємців, - соціально неприйнятний для нашої держави.

"Ми готові говорити про компроміс, про його можливе скасування або відтермінування", - наголосив очільник уряду.

Крім того Прем'єр-міністр України зазначив, що бізнес просить переглянути ліміти, при яких використовується РРО і які впливають на розміри оподаткування, - перевести їх у мінімальні зарплати. Таким чином, зі зростанням мінімальної зарплати збільшуватиметься й відповідний ліміт, у якому працює той чи інший ФОП.

Також підприємці наполягають на скасуванні вимоги про видачу чеків під час безготівкового розрахунку, а також на дефіскалізації продажу товарів, крім ліків, платниками єдиного податку за безготівковим розрахунком.

"Уся готівка, весь кеш, крім платників податків першої групи, має дефіскалізуватися. Тобто це така комплексна позиція. Більшість бізнесу з цим погоджується. Бізнес це сприймає. Адже якщо йде розрахунок готівковими коштами, має бути відповідний фіскальний чек. Всі інші моменти, які могли б використовуватися, ми опрацювали. Зокрема, в інтернет-торгівлі - фіскалізація лише за готівку. Всі електронні РРО сьогодні доступні", - заявив Денис Шмигаль.

Уряд планує зміни до закону про захист прав споживачів щодо скасування норми про наявність чека як обов'язкового елемента для обміну чи повернення товару покупцем.

Також Кабмін говоритиме з бізнесом про можливі законодавчі стимули на випадки запровадження карантину - як "вихідного дня", так і жорсткого.

До кінця тижня Уряд напрацює драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу. А наступного тижня після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд парламенту.

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини