Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому з ФОПів та роботодавців держава заплатить компенсацію за карантин — обіцянки Президента

24 листопада 2020, 15:50
8708
1
Реклама

Президент повідомив про низку розроблених програм, які спрямовані на підтримку громадян і бізнесу під час карантину. Таку інформацію повідомляє офіційне представництво Президента України. Тож до Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроекти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв'язку з карантинними обмеженнями.

За словами Глави держави, розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть, зоврема, наступне:

1. ФОПи та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Крім того, суб'єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

"Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника", - зазначив Президент.

2. Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату ЄСВ за найманих працівників.

3. Передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. ФОПів 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

"Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття", - сказав Володимир Зеленський.

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини