Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала правила оподаткування подарунків у 2020 році

25 листопада 2020, 16:25
1336
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС звертає увагу на необхідність оподатковувати доходи у вигляді дарунків, нараховані (виплачені, надані) фізособі юрособою або самозайнятою особою, як додаткові блага (п.174.6 ПКУ).

Водночас не включають до оподатковуваного доходу вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 25% однієї мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. 165.1.39 ПКУ). У 2020 році ця сума складає: 4723 грн х 25% = 1180,75 грн. Вартість таких дарунків відображають у ф. №1ДФ за ознакою доходу "160".

Якщо вартість дарунків перевищує вказаний розмір, то суму такого перевищення оподатковують ПДФО як додаткове благо з урахуванням положень п. 164.5 ПКУ і показують у за ф. №1ДФ за ознакою доходу "126".

При цьому на вартість дарунків, що перевищує неоподаткований розмір, нараховують військовий збір, але без застосування натурального коефіцієнту.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини