Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перейти на токен — алгоритм від ДПС

2 грудня 2020, 11:10
858
0
Реклама

ДПС звертає увагу на актуальність для користувачів придбавати захищені носії ключової інформації або переходити на них з незахищених. Такі дії дозволяють захистити записані дані щодо КЕП від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

Аби забезпечити використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів постановою КМУ від 03.03.2020 р. № 193 впровадили експериментальний проект. Він реалізується до дня набрання чинності змін до Закону України "Про електронні довірчі послуги" щодо врегулювання використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, але не пізніше ніж до 31 грудня 2021 року.

Для зручності користувачів КНЕДП ІДД ДПС доповнили "Настанову користувача" програмного забезпечення "ІІТ Користувач ЦСК-1" пунктом 7 "Перехід на ЗНКІ за електронним запитом". Там покроково описано механізм самостійного переходу з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій. З його допомогою користувачі можуть швидко та зручно перейти на захищений носій та сформувати нові сертифікати за допомогою електронного запиту.

"Настанову користувача" розміщено на офіційному сайті КНЕДП ІДД ДПС.

Чим простіше - тим зручніше. Liga:Report - це онлайн-сервіс подання звітності для ФОПів усіх груп оподаткування, який економить ваш час. Придбайте усього за 28 гривень на місяць, або у складі комплексного рішення LIGA360:Підприємець.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини