Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес із виручкою менше 5000 грн на місяць потрапляє під фактичні податкові перевірки

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі констатують, що на 01.12.2020 року податківці провели 401 фактичну перевірку платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі підакцизними групами товарів, реалізації пального та ресторанного господарства.

В першу чергу до переліку ризикових суб'єктів господарювання потрапляє бізнес, який використовує РРО з середньомісячним виторгом менше 5 тис. грн. За словами податківців, це свідчить про незначний обсяг продажу, проведений через РРО, приховування реального обсягу розрахункових операцій, а значить - зниження рівня сплати податків до бюджету.

Контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Замовте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Контролери рахують, що кожен господарський об'єкт потребує на місяць таких мінімальних витрат:

- офіційна мінімальна зарплата одного працівника станом на 01.09.2020 року - 5 тис. грн;

- обслуговування касової та іншої техніки - від 200 гривень до 500 гривень;

- вартість ліцензій та дозвільних документів, витрати на утримання приміщення, оренду, опалення тощо.

Тож вони переконують, що при обсягах обороту через РРО менше 5 тис. грн., відразу зрозуміло, що підприємець намагається приховати торгову виручку та необлікований товар.

Тому такі суб'єкти господарювання одразу потрапляють під пильний контроль спеціалістів податкового відомства для фактичних контрольно-перевірочних заходів.

Мораторій на планові перевірки підприємств та ФОПів із 10 грудня не діє. Проте це не стосується податкових перевірок. Тому ДПС прагне скасувати мораторій на податкові перевірки.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини