Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Все про "допомогу у 8000 грн від держави" зібрали на одному порталі

Реклама

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомив про запуск інформаційної сторінки про програми підтримки бізнесу під час карантину. Відповідний портал запустили Мінекономіки та Офіс розвитку МСП, з яким можна ознайомитися за посиланням.

На ньому розмістили покрокові інструкції, як скористатися новими програмами, а також актуальна інформація про діючі заходи підтримки. Сторінка також містить функціонал для онлайн-звернень і отримання кваліфікованих роз'яснень.

Також Міністр пояснив як працюють програми підтримки на прикладах.

"Якщо ФОП має 10 найманих працівників, то всі його 10 найманих працівників + ФОП отримують компенсацію у 8 тисяч гривень. Це досить достойна допомога з нашої точки зору на час локдауну", - відмітив Міністр.

Зокрема, сума у 8 тисяч гривень надаватиметься тим ФОПам, діяльність яких зазначена у переліку КВЕДів. Разом, з тим, ті роботодавці, які не підпали під основний перелік, можуть скористатися програмою "Допомога роботодавцям до 8 000 грн".

"Там, де КВЕДи не в локдауні, але підприємство постраждало, документи має подати роботодавець. Якщо працівник отримує 16 тисяч гривень, то компенсація може бути 8 тисяч гривень максимально. Знову ж таки, ця програма не відноситься до ФОПів", - пояснив Міністр.

Снігопад знижок до 60% на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для аудиторів від ЛІГА:ЗАКОН. Контролюйте своєчасність і повноту сплати податків до бюджету, читайте професійні новини з перевірених джерел та формуйте власні вибірки з нормативних документів, судових рішень, контрагентів. Не пропустіть найвигідніші пропозиції.

Також майте на увазі, що ФОПи та працівники можуть подати заяви на 8000 грн до 31 грудня, а роботодавці - до 21 грудня.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини