Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнюючий звіт з плати за землю не врятує від штрафу за несплату податку — пояснюють в ДПС

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Луганській області відповіли, чи передбачений штраф за несплату плати за землю вчасно, якщо пізніше було подано уточнюючу декларацію?

Відповідь податківців категорична - так, а в окремому випадку ще й пеня.

Слід мати на увазі, що самостійно вказавши в податковій декларації розраховану суму податку та при цьому не сплативши її, можна отримати штраф, незважаючи на те, що погасили податковий борг внаслідок подання уточнюючої декларації зі зменшенням суми раніше нарахованого зобов'язання.

Штраф за такії дії передбачено п. 126.1 ПКУ, з урахування загального строку затримки сплати суми податкового боргу. Сума штрафу становить:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Також, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання, на суму податкового боргу нараховують пеню відповідно до ст. 129 ПКУ.

Оскільки звітувати із земельного податку можна як щомісяця, так і один раз на рік, досить часто постає питання, як це зробити. Поради віднайдете в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку на та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: повідомлення ДПС у Луганській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини