Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплата допомоги 8000 грн від держави стала безкоштовною для банків

Реклама

Подати заяви на отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПи та наймані працівники можуть встигнути до 31 грудня. Уряд вже повідомляв про продовження цих термінів. Водночас Мінцифри вказало на основну причину відмови в надані "карантинної" допомоги.

Не залишився осторонь до цієї виплати й НБУ. Фінрегулятор скасував плату за послуги у системі електронних платежів Національного банку (СЕП) під час операцій, пов'язаних із виплатою матеріальної допомоги від держави населенню та бізнесу внаслідок посиленого карантину. Рішення запровадили із 22 грудня 2020 року та внесли відповідні зміни до тарифів за послуги СЕП.

Виплату такої допомоги проводять із рахунку ПФУ, відкритого в АТ "Ощадбанк". Цей банк перераховуватиме кошти на банківські рахунки громадян, які вони зазначили у заяві на отримання допомоги від держави. Також безоплатними будуть і операції з повернення банками незарахованих сум коштів матеріальної допомоги через певні причини.

Джерело: прес-служба НБУ.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини