Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позиція ДПС щодо застосування РРО при розрахунках через Інтернет-банкінг

Реклама

В ДПС нагади, що банківський сервіс "інтернет-банкінг" - це програмний комплекс, який дозволяє контролювати стан своїх рахунків та здійснювати банківські операції без відвідування установи банку в режимі 24 години на добу з будь-якої точки світу, де є доступ до мережі Інтернет.

Проте його використання споживачем не означає, що продавець не використовуватиме РРО.

При неможливості визначення місця розрахунків (наприклад надання дистанційної послуги або доступу до вебпорталу) використання РРО та/або ПРРО є необов'язковим.

У інших випадках, при отриманні споживачем товарів чи послуг від постачальника, у тому числі замовлених та сплачених через Інтернет-банкінг та із застосуванням Інтернет-еквайрингу, останній зобов'язаний застосувати РРО та/або ПРРО на загальних підставах.

Єдине що, з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року від застосування РРО та/або ПРРО звільнили єдинників другої - четвертої груп (ФОП), з максимальним обсягом річного доходу 220 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

· реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

· реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

· реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також на цю тему читайте в статті "Оновлені ліміти єдинників, РРО-зміни та інше: у фокусі Закон № 1017" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся доступом.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини