Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перші 100 кВт-год електрики доведеться платити більше із 1 січня

Реклама

За декілька днів до Нового року Уряд прийняв постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483" від 28.12.2020 р. № 1325.

Нею, зокрема, передбачена єдина фіксована ціна на електроенергію для побутових споживачів - 1,68 грн/кВт-год. Тобто, тариф для населення із 01.01.2021 року до 31.03.2021 року збережено на поточному рівні, але скасовано пільгову ціну за перші 100 кВт-год/міс.

Одночасно залишили без змін коефіцієнти дво- та тризонного обліку електричної енергії. Тому при встановленні, приміром, двозонного обліку електричної енергії, її ціна у нічний час буде на 50% меншою.

На переконання Уряду, постанову прийняли з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення вже з січня наступного року. Так, термін дії чинного механізму ПСО спливає 01.01.2021 і у разі неприйняття запропонованих змін ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж в 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3.30 грн/кВт-год).

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини