Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунки за послуги через Інтернет-банкінг та платіжні системи не вимагають РРО

Реклама

РРО не потрібен при розрахунках за послуги, якщо таких розрахунки проводять виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів - наголошують в ДПС.

Відповідна норма діє із 10.12.2020 року завдяки Закону № 1071.

Якщо споживачі, використовуючи мережу Інтернет, замовляють послуги і розрахунки за них здійснюють виключно із застосуванням електронного платіжного засобу та платіжних систем (LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua, City24, Приват24 тощо), то такі операції здійснюють без застосування РРО надавачем послуги.

Водночас ще раніше НБУ у листі від 28.09.2020 р. № 57-0009/53844 пояснив, що для суб'єкта господарювання безготівковий розрахунок - оплата товарів та послуг, яку здійснюють шляхом переказу коштів на його рахунок незалежно від способу ініціювання такого переказу покупцем. Сюди потрапляють також перекази за допомогою сервісів переказу коштів (Liqpay, Portmone, iPay тощо), банківських систем дистанційного обслуговування таких як Приват24, MONOBANK, Ощад24/7 тощо (у т.ч., з використанням платіжної картки), шляхом внесення покупцем готівки у касу банку або небанківської установи (у тому числі, шляхом використання програмно-технічного комплексу самообслуговування (ПТКС).

А готівковим розрахунком для суб'єкта господарювання уважають виключно приймання ним готівки безпосередньо від покупця.

Зазначені вимоги законодавства НБУ просив враховувати під час надання податкових консультацій платникам податків.

Сподіваємось ДПС змінить свою позицію у роз'ясненнях та ІПК щодо вказаного питання.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини